Lekkere wijn recepten

Pompoenbeignets

Voor ± 3 dozijn

Ingrediënten

  • 500 g gaar vruchtvlees van pompoen (of flespompoen)
  • 120 g cakemeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • mengsel van kaneel en suiker om mee te bestrooien

Bereiden

  • Pureer de gare (fles)pompoen heel fijn
  • Voeg meel, bakpoeder, zout en ei toe, en meng goed
  • Verhit een laagje zonnebloemolie
  • Leg daar lepels van het pompoenmengsel in en druk plat
  • Bak aan beide kanten tot goudbruin en gaar
  • Laat op keukenpapier uitlekken en leg de beignets dan op een serveerschaal

Siroop (ingrediënten)
15 g boter
300 g suiker
200 ml melk
1 eetlepel custardpoeder
175 ml koud water

Bereiden

  • Verwarm boter, suiker en melk
  • Meng de custardpoeder met het koude water en roer dit door de hete melk
  • Breng aan de kook
  • Druppel de hete siroop over de beignets en bestrooi ze met kaneelsuiker terwijl ze nog heet zijn
  • Serveer direct
Bronvermelding: Cape Wine Braaimasters
  Recept downloaden

Cederberg Bukettraube
Alleen in webshop

Cederberg Bukettraube 2023

Aromatische en fruitige Zuid-Afrikaanse witte wijn van de bijzondere bukettraubedruif. Vanwege de lichtzoete smaak past deze wijn heel goed bij kruidige gerechten, zoals curry's of kipschotels.

Platter's
2023
Platter's: 4 sterren

Increasingly rare variety. Semi-sweet 2023 is perfect for spicy fare. Aromatic notes on bright citrus & apricot fruit, held in balance by 7.8 g/L acid. Notch above 2022 (3.5 stars, 84 pts).
89
Parker
2022
The Wine Advocate: 89 punten

Its perceptible juiciness and residual sugar lead to a succulent finish, making it delightful. Pair it with Indian cuisine and spicy food for a lovely pairing of food and wine.
Even geduld a.u.b.